saopćenje za javnost

U srijedu 25. januara 2012. godine oko 6,15 sati u Gornjim Hrgovima, na području općine Srebrenik, najvjerovatnije nakon slijetanja sa lokalnog puta i udarca u veći kamen u kanalu pored ceste, došlo je do zapaljenja vozila “golf 2″ u kojem je smrtno stradao pedesetdvogodišnji Tomislav Babić iz Gornjih Hrgova.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik su nakon gašenja požara u ostacima automobila pronašli ugljenisano tijelo nastradalog.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK i PS Srebrenik. Na uviđaju su po nalogu tužioca prisustvovali i vještaci elektro i saobraćajne struke.

Ostaci izgorjelog automobila su jučer prevezeni u krug MUP-a Tuzlanskog kantona. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju ostataka tijela nastradalog. Izdate su naredbe i za druga potrebna vještačenja.

Nakon obavljenih vještačenja i obdukcije će se moći govoriti više uzrocima koji su doveli do slijetanja automobila sa ceste, zapaljenja vozila i smrti nastradalog.

Comment are closed.