saopćenje za javnost

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetdvogodišnjeg Eldara Hirkića iz Puračića, općina Lukavac, zbog postojanja osnovane sumnje da je u periodu od avgusta do decembra 2011. godine počinio produženo krivično djelo teška krađa na području općine Lukavac.

Postoji osnovana sumnja da su Hirkić i osoba sa inicijalima M.S u septembru prošle godine provalili u pomoćni objekat porodične kuće u mjestu Puračić, te da su vlasniku otuđili bakarne dijelove kazana za rakiju. Hirkić je osumnjičen i da je u avgustu prošle godine provalio u dvorište porodične kuće u naselju Krtova kod Lukavca i od vlasnika otuđio bakarne dijelove kazana za rakiju, te također da je u decembru 2011. godine provalio u porodičnu kuću u Puračiću, izvršio premetačinu stvari i otuđio određenu količinu zlatnog nakita. Protupravna imovinska korist pribavljena činjenjem ovih krivičnih djela je procijenjena na oko 5.500 KM.

Policija je operativnim radom na terenu došla do informacija o osobi za koju postoje osnovi sumnje da je počinilac pomenutih krivičnih djela, lišila slobode Hirkića, izvršena je kriminalistička obrada, te je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu isti jučer predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage protiv Hirkića i M.S. Hirkić je jučer ispitan u prostorijama Tužilaštva na okolnosti vezane za pomenuta krivična djela.

Osumnjičeni Eldar Hirkić je od ranije više puta osuđivana osoba za krivična djela protiv imovine.

Comment are closed.