saopćenje za javnost

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona stavio je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Gradačac prijedlog za određivanje pritvora za osobu sa inicijalima A.V ( rođen 1980. godine, nastanjen u Garadačcu) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo -Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti u sticaju sa krivičnim djelom –Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija-.

Postoje osnovi sumnje da je A.V u subotu 04.06.2011. godine oko 14,30 sati u mjestu Krečani Donji kod Gradačca, u vrijeme pripreme za sahranu preminulog srpske nacionalnosti, prvo verbalno vrijeđao prisutne i ispalio jedan hitac iz automatskog naoružanja u obližnje brdo, da bi se potom udaljio s mjesta događaja. Nakon toga se vratio, nastavio sa psovkama i uvredama na nacionalnoj osnovi prisutnima na sahrani, te ispalio nekoliko hitaca u vazduh.

Policija je pronašla i lišila slobode osumnjičenog, izvršena je kriminalistička obrada nad istim, te je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva.

Istraga je u toku.

Comment are closed.