saopćenje za javnost

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio je naredbu o provođenju istrage protiv osobe sa inicijalima A.O (rođen 1981. godine, nastanjen u općini Gradačac) zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao izvršiti ubistvo osobe sa inicijalima E.K zadavši mu jedan udarac nožem u predjelu gornje strane leđa čime je istom nanio teške tjelesne povrede.

Tužilac je danas ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva i sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za istog.

Postoje osnovi sumnje da je pomenuti 02.06.2011. godine oko 19,15 u naselju Mionica III u općini Gradačac, nakon kraće prepirke, ušao u radnju ispred koje je stajao sa oštećenim , uzeo nož sa pulta i E.K zadao udarac nožem u leđa.

Povrijeđeni mladić je hospitaliziran na UKC-u u Tuzli.

Uviđaj na mjestu događaja su obavila ovlaštena službena lica MUP-a TK i PS Gradačac. Osumnjičeni je lišen slobode, nad istim je izvršena kriminalistička obrada, te je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas predat u nadležnost Tužilaštva.

Istraga je u toku.

Comment are closed.