saopćenje za javnost

Povodom neformalnih saznanja koje je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona dobilo 15.11.2010. godine o sumnji da je smrt Bože Čajića nastupila od posljedica tuče u Ugostiteljskom objektu “Timun” u Par selu, gdje se 06.11.2010. godine održala svećana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Tuzla, Tužilaštvo je preduzelo niz radnji s ciljem rasvijetljavanja događaja.

Utvrđeno je da Božo Čajić nije bio direktni učesnik incidenta u kojem je došlo do remećenja javnog reda i mira, a protiv kojih je MUP TK podnio i prekršajne prijave.

Postupajući tužilac je saslušao svjedoke događaja koji su dali identične iskaze na osnovu kojih je nesporno utvrđeno da je Čajić povredu lakta zadobio prilikom pada, nakon nehatne i nesmotrene radnje jednog od učesnika događaja.

U nalazu vještaka sudske medicine dato je mišljenje da smrt Čajića nije prouzrokovala povreda lakta, te je Tužilaštvo utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje koji bi upućivali na zaključak da je smrt nastupila kao posljedica izvršenja krivičnog djela, radi čega je donesena naredba da se neće provoditi istraga.

Ovakav stav je podržan i od strane porodice, koji od samog događaja pa i na dan 26.11.2010. godine kada su saslušani kao svjedoci, ne zahtijevaju ekshumaciju, niti izražavaju bilo kakvu sumnju u pogledu nastupanja prirodne smrti kod njihovog srodnika.

Comment are closed.