Archive for June 6th, 2011

saopćenje za javnost

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona stavio je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Gradačac prijedlog za određivanje pritvora za osobu sa inicijalima A.V ( rođen 1980. godine, nastanjen u Garadačcu) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo -Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti u sticaju sa krivičnim djelom –Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija-.

Postoje osnovi sumnje da je A.V u subotu 04.06.2011. godine oko 14,30 sati u mjestu Krečani Donji kod Gradačca, u vrijeme pripreme za sahranu preminulog srpske nacionalnosti, prvo verbalno vrijeđao prisutne i ispalio jedan hitac iz automatskog naoružanja u obližnje brdo, da bi se potom udaljio s mjesta događaja. Nakon toga se vratio, nastavio sa psovkama i uvredama na nacionalnoj osnovi prisutnima na sahrani, te ispalio nekoliko hitaca u vazduh.

Policija je pronašla i lišila slobode osumnjičenog, izvršena je kriminalistička obrada nad istim, te je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu danas predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva.

Istraga je u toku.