Archive for May, 2010

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sa danom 26.5.2010. godine od Državne agencije za istrage i zaštitu, Regionalni ured Tuzla – SIPA, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona Tuzla je primilo 7 Izvještaja o učinjenom krivičnom djelu u slučaju profesora Pravnog fakulteta Sarajevo, i to protiv 6 lica FS, BG, ED, ND, SO i NĐ zbog krivičnog djela –Zloupotreba položaja ili ovlaštenja- iz člana 383 stav 1 KZ F BiH, te 2 lica ŠL i MI zbog krivičnog djela –Navođenje na prostituciju- iz člana 210 stav 1 KZ F BiH. Svi su predmeti zavedeni u pisarnici u upisnik KT upisnik.

Read more

Uhapšrno i pritvoreno 6 lica organizovanih u kriminalnu grupu

U jutarnjim satima 13.05.2010.g oko 100 policajaca MUPa TK je, po nalogu Kantonalnog tužiteljstva, pretreslo 10 lokacija u Tuzli i lišilo slobode 7 lica od kojih je 6 lica zadržano i protiv kojih je Kantonalnom sudom predloženo određivanje mjere pritvora.

Read more

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 05.05.2010 godine, Kantonalno tužilaštvo Tuzla je donijelo naredbu o provodjenju istrage protiv Božić Maksima, zbog krivičnog djela – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija – iz člana 371 u sticaju sa krivičnim djelom – Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti – iz člana 359 stav 1 i krivičnim djelom – Posebni slučajevi krivotvorenja isprave – iz člana 374 tačka e) KZ FBiH.

Kantonalno tužilaštvo Tuzla će staviti prijedlog Općinskom sudu Tuzla za odredjivanje pritvora.