Archive for January, 2010

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je dana 25. januara 2010.godine je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv K. D. Rođen 1988. godine iz Tuzle zbog osnova sumnje da je dana 23. januara 2010. godine oko 16,00 sati u neposrednoj blizini zgrade „Elektrodistribucija „ Tuzla u Tuzli iz pištolja ispucao više metaka prema Č. J. Naredba je donesena zbog krivičnih djela ubistvo u pokušaju, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je dana 19. januara 2010.godine oko17,50 sati u Tuzli, u neposrednoj blizini Tržnog centra na Slatini, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Lica su nakon toga napustila lice mjesta, lišeno slobode je pet osoba i to A.H., S.R., V.P., Š.K., A.H. ubrzo nakon toga od strane ovlaštenih službenih osoba Policijske uprave Tuzla navedena lica su lišena slobode.

Svim licima je uzeta parafinska rukavica. Izvršen je pretres putničkog motornog vozila u kojem su se nalazili.

Istraga je u toku. Obavješten nadležni tužilac.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 19.01.2010.godine oko 16,40 sati u Tuzli u naselju Stupine B -3 u kladionici „Millenium“ izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad uposlenicom kladionice Ć.M. na način da je jedno za sada nepoznato lice sa navučenim šalom preko lica i uz prijetnju upotrebe noža od uposlenice oduzelo oko 200 KM gotovog novca. Za počiniocem se intenzivno traga, a uviđaj je obavljen od strane pripadnika PU Tuzla i dežurnog tužioca.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana, 18.01.2010.godine oko 19,30 sati u Tuzli u naselju Slatina izvršeno je krivično djelo razbojništvo u ul. Slatina broj 15 nad ženskom osobom A.N. na način da je za sada nepoznato lice na stubištu zgrade istu fizički napao i istrgao torbu sa novcem i ličnim stvarima, a prilikom izvršenja djela A.N. je zadobila i tjelesne povrede. Uviđaj je obavljen od strane pripadnika PU Tuzla i dežurnog tužioca. Za počiniocem ovog krivičnog djela se intenzivno traga.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Kantonalno tužilaštvo TK Tuzla dana 18. 1. 2010.godine podiglo je optužnicu protiv Bekić Elvedina, rođen 6. 9. 1981. godine u Grivicama, općina Banovići za krivično djelo – teška tjelesna ozljeda – iz člana 172. stav 5. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, kada je dana 11. 12. 2009.godine oko 20,45 sati u Banovićima neposredno ispred ugostiteljskog objekta „Flesh“ teško tjelesno ozlijedio Uščuplić Admira koji je preminuo na UKC Tuzla dana 17. 12. 2009. godine, te Brkić Mensura, sin Izeta, rođen 13. 2. 1990. godine za isti događaj, a za krivično djelo – učestvovanje u tuči – iz člana 174. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj je jedno lice usmrćeno.

Podignuta optužnica proslijeđena je na potvrđivanje Kantonalnom sudu u Tuzli, obzirom da se radi o pritvorskom predmetu u optužnici je predloženo produženje pritvora za prvoosumnjičenog Brkić Elvedina.